If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
След като въпросът на колегата що годе се изясни, да се върнем на схемата от пост 25.
Някой има ли идея, как работи този ключ?
Просто дава контакт. Той е като Н54. Единият включва управлението за задните стъкла, другият ги блокира отзад да не се отварят. Просто подават импулс, от там команда по шината
Просто дава контакт. Той е като Н54. Единият включва управлението за задните стъкла, другият ги блокира отзад да не се отварят. Просто подават импулс, от там команда по шината
Питането ми е, по какъв начин нарисуваният на скицата ключ, обръща посоките на движение на стъклото.
аз кадето мерих с мултицета едната 12в - 3в -0в [тази 3в за лампичката ли е или нетрябва да е 3 в]
Вероятно си мерил при откачен от буксата бутон. Ако можеш, повтори измерването при включен бутон и отбележи на кой пин, какво си измерил или ако не са означени номерата на пиновете, то дай по цветове на проводниците.
Още по-добре ще е, ако можеш да направиш по едно измерване на напреженията на изводите за всяко едно от възможните състояния на бутона (неутрално, нагоре и надолу).
---------- Post added at 12:52 ---------- Previous post was at 12:50 ----------
Това, което казваш, може да е вярно. Това означава, че бутонът е погрешно означен на схемата.
А може и да не е с код а просто да се подава напрежение с различна полярност спрямо потенциала на входа на модула. Но и в този случай бутонът е грешно означен.
Абе аз накрая не разбрах тази кола 3 вратка ли е или 5 ? На какви бутони ще мери напрежение, като той няма другите два бутона !Ще се изпишат 10 страници кой по разбира от схеми..и накрая ще си дойдем пак в началото,че трябва модул с копчета за кола с 5 врати
И какво стана с оная "черната кутия" под задната дясна седалка....там какво е състоянието,поне аз не разбрах или съм пропуснал
P.S
И теорията е хубаво нещо..........но практиката съвсем друго !
Абе аз накрая не разбрах тази кола 3 вратка ли е или 5 ? На какви бутони ще мери напрежение, като той няма другите два бутона !Ще се изпишат 10 страници кой по разбира от схеми..и накрая ще си дойдем пак в началото,че трябва модул с копчета за кола с 5 врати
И какво стана с оная "черната кутия" под задната дясна седалка....там какво е състоянието,поне аз не разбрах или съм пропуснал
Ако прочетеш внимателно първия пост по темата, ще си отговориш на въпросите за броя на вратите и затова за кои бутони иде реч, като се говори за мерене.
Ако прочетеш внимателно първия пост по темата, ще си отговориш на въпросите за броя на вратите и затова за кои бутони иде реч, като се говори за мерене.
Благодаря !
Но с мерене нищо няма да направи ! Но вие си знаете..
Ще следя с интерес темата да видя ще успее ли да отвори тия джамове И моля те не ми отговаряй....Моля!Няма нужда да изпадаме в спорове
Още по-добре ще е, ако можеш да направиш по едно измерване на напреженията на изводите за всяко едно от възможните състояния на бутона (неутрално, нагоре и надолу).
---------- Post added at 12:52 ---------- Previous post was at 12:50 ----------
Това, което казваш, може да е вярно. Това означава, че бутонът е погрешно означен на схемата.
А може и да не е с код а просто да се подава напрежение с различна полярност спрямо потенциала на входа на модула. Но и в този случай бутонът е грешно означен.
Не, това са малките бутончета при петвратия модул и те просто подават импулси все едно, че превключват Т-тригер
Comment